NADAC Hoopers

Hoopers / NADAC Hoopers

Er is een nieuwe hondensport in Nederland namelijk 'Hoopers'. Een sport, overgewaaid uit Amerika, waarbij de honden een parcours af leggen door hoepels die op de grond staan in combinatie met tunnels en tonnen. De hond leert zelfstandig werken op aanwijzingen van de baas en hierbij gebruiken we verschillende technieken, afhankelijk van de hond. Deze super leuke hondensport is zeer laagdrempelig en geschikt voor bijna elke hond. Groot, klein, oud en jong, omdat er in een Hoopers parcours geen sprongen voorkomen is deze sport fysiek weinig belastend en daardoor ook zeer geschikt voor senior honden die uit de sport komen, honden die in een revalidatie traject zitten , honden die door hun bouw geen belastende sport kunnen  beoefenen (denk aan grote, zware rassen of rassen met lange ruggen) , maar ook jonge honden voor afwisseling in de training en eventuele voorbereiding voor de Agility. Een Hoopers parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de hoops en de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. Hiervoor worden de onderdelen eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken. Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen. 

Bij Nadac Hoopers wordt er positief en zonder druk getraind. Dit betekent dat de hond het vooral leuk moet vinden om de hoops op te zoeken, om de ton heen te lopen en door de tunnel heen te racen. Dit kost tijd en geduld om aan te leren maar: iedere hond kan het leren.

Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en wordt er beloond met voer- en spelbeloningen.

  De hond leert zelfstandig werken en nadenken

NADAC - North American Dog Agility Council - auch Hoopers-Agility genannt, ist eine Hundesportart die Mitte der 90er Jahre in den USA aus dem Agility heraus entwickelt wurde. Dort entstand die Idee den Hund aus der Entfernung durch einen Parcours zu führen.

In einer NADAC-Prüfung werden je nach Klasse neben den Toren (Hoops), durch die der Hund ohne zu springen durchläuft und Zaunelementen, die er umlaufen muß, auch  die beim Agility üblichen Geräte wie Steg, Wand, Tunnel und Slalom eingebaut.

Hoopers eignet sich auch für Hunde, die gehandicapt, zu groß/schwer für Agility oder Agilityrentner sind.

Es kombiniert die körperliche und geistige Auslastung, ohne vom Hund die körperliche Belastung eines Agilityparcours zu verlangen.  Die Parcours werden an die körperlichen Bedürfnisse der teilnehmenden Hunde angepasst, d.h. die Kontaktzonengeräte werden flach gestellt, die Wendungen werden soft gestaltet, um die Belastungen gering zu halten.

Auch bei Hoopers ist das Ziel, den Hund möglichst aus der Entfernung zu führen, so dass diese Form des NADAC auch für HF, mit körperlichen Handicaps geeignet ist.

Trainingstijden

 

 

Dinsdag:

van 19:00 tot 20:00

van 20:15 tot 21:15

 

 

Vrijdag:

van 19:00 tot 20:00